Etä- ja hybridityön tuloksena työn tekeminen on muuttunut pysyvästi. Organisaatiot toivovat työntekijöitä takaisin toimistoille ja työympäristöt kilpailevat nykyään kotien kanssa. Tutkiman mukaan etä- tai hybridityötä tekee tänä päivä yhä useampi toimistotyöläinen ja Duunitorin artikkeli kertoo avointen etätyöpaikkojen määrän kasvaneen merkittävästi viime vuosina. Miten toimitilat voisivat palvella monimuotoista työn tekemistä?

Toimistosta monitoimitilaksi

Aiemmin toimistoja valittiin työpisteiden määrän perusteella, jolloin tilan tehokkuus saatiin mahdollisimman korkealle. Nyt toimisto on muuttunut monitoimitilaksi, miltä vaaditaan erilaisia toimintoja. Tarvitaan hiljaista työtilaa, neuvottelutiloja, mutta myös tilaa missä kohdata työkavereita, joista etätyö erottaa.

– Nykyisten toimitilojen muokkaaminen on lisääntynyt huomattavasti. Neliöitä ei niinkään haluta muuttaa, vaan toimiston käyttötarkoitusta, Kielo Office Solutionsin avainasiakaspäällikkö Katja Kröger sanoo.

Työympäristötutkimuksessa ilmeni tarve päästä ”arkea karkuun” toimistolle – ja sitä kautta sinne kaivataankin nyt virikkeellisyyttä ja väriä. Nykyään toimistoilla voidaan pitää tuumaustauko viidakkohuoneessa tai tuulettaa ajatuksia biljardipöydän ympärillä.

– Toimitiloilta odotetaan nyt enemmän. On selkeästi nähtävissä, että organisaatiot haluavat työntekijöitä toimistolle, ainakin käymään silloin tällöin. Organisaation pitää silloin tuottaa kodin kanssa kilpaileva työympäristö, Katja jatkaa.

Muuntojoustavat toimitilat

Kielon kiinteistöt on suunniteltu muuntojoustaviksi. Hissikuilut ja ulkoseinät eivät jousta muutostöiden suhteen, mutta lähes kaikki muu onkin sitten mahdollista. Pintamateriaaleja ja värejä voidaan muuttaa, myös seinien paikkoja voidaan vaihtaa.

Kielolta löytyy myös erityistiloja, jotka ovat räätälöity asiakkaan tarpeeseen. Jyväskylän kiinteistöissä toimivat mm. hammaslääkäripalvelut sekä plastiikkakirurginen sairaala.

Pintamateriaaleja ja värejä voidaan muuttaa, myös seinien paikkoja voidaan vaihtaa.
Toimitilat suunnitellaan ja toteutetaan asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaiseksi yhdessä Kielon ammattitaitoisen yhteistyökumppaniverkoston kanssa.

– Kaikki muutostyöajatukset, mitkä ovat esimerkiksi turvallisuuden kannalta toteutettavissa, pyritään ratkaisemaan, Katja toteaa.

Toimitiloilta odotetaan nyt enemmän. On selkeästi nähtävissä, että organisaatiot haluavat työntekijöitä toimistolle, ainakin käymään silloin tällöin. Organisaation pitää silloin tuottaa kodin kanssa kilpaileva työympäristö.”

Katja Kröger

Kielon asiakkaillekin toimitiloja suunnitellut, tilasuunnittelun asiantuntija Maru Hautala näkee muutostarpeen hyvänä mahdollisuutena räätälöidä toimitilat henkilöstön arjen tarpeeseen.

-Toimistoilta halutaan nyt kodinomaisuutta, mikä kertoo hybridityön aikakaudesta. Suunnittelulta toivotaan toiminnallisia ratkaisuita, kuten tilansisäisiä tiloja, mahdollisuuksia hiljaiseen työskentelyyn ja tilojen jaettavuuteen, Maru Hautala kertoo.

– Kaikki lähtee työkulttuurista – siitä, miten ja millaisissa tiimeissä työtä tehdään, tarvitaanko tilaa yksilötyöskentelyyn vai tiimitapaamisille, tai kenties molemmille. Henkilöstö on hyvä osallistaa suunnitteluun ja heiltä usein tuleekin se konkreettinen tarve. Suunnittelun alussa käydään läpi työyhteisön arjen asiat ja katsotaan, ovatko nykytilat sellaiset, jotka voivat palvella omia tarpeita, Maru jatkaa.

Hybridityöyhteisön helpotuksena Coworking-tilat

Työn tekemisen monimuotoisuus aiheuttaa toki myös päänvaivaa. Miten luoda työtila, joka joustaa lähityön ja hybridin kanssa – erityisesti, kun kaikilla pitäisi olla myös työpiste, jolle laskea läppäri?

– Kielon kiinteistöistä löytyy kaikkien käyttöön tarkoitetut yhteisölliset Coworking-tilat, jotka toimivat erinomaisesti juuri hybridityöläisille. Päiväpassi on edullinen harvoin toimistolla käyville, mutta tarjoamme mahdollisuuden myös kiinteään työpisteeseen Coworking-tiloissa, Katja kertoo.

Tarve muuntojoustaville toimistotiloille tai toimiston muutostöille Kielon kiinteistöissä?

Ota yhteyttä!

Yhteyshenkilösi Jyväskylässä

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@kieloofficesolutions.fi

Avainasiakaspäällikkö Katja Kröger

AVAINASIAKASPÄÄLLIKKÖ

Katja Kröger

+358 50 512 7707

Minna Hämäläinen

AVAINASIAKASPÄÄLLIKKÖ

Minna Hämäläinen

+358 40 564 8042

Yhteyshenkilösi Lappeenrannassa

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@kieloofficesolutions.fi

Heidi Sipponen

AVAINASIAKASPÄÄLLIKKÖ

Heidi Sipponen

+358 50 436 2129

Teksti: Tiina Salminen