Mitä tapahtuu, kun kiinteistönomistaja ja tanssiyhdistys lyövät hynttyyt yhteen? Siitä syntyy elämän iloa, parempaa terveyttä ja uusia tuttavuuksia. Kielon ja Jyväskylän Tanssiyhdistyksen yhteistyössä järjestämä tanssiryhmä tarjoaa Kielon asiakasyritysten työntekijöille mahdollisuuden päästä kokeilemaan eri tanssilajeja matalalla kynnyksellä. Ryhmän suosio on yllättänyt iloisesti ja on loistava esimerkki yhteistyöstä, jota Kielo tekee asiakkaidensa kanssa.

Tanssisalin ovella käy kuhina. Korkokenkiä ja kahisevia hameita sovitetaan jumppatrikoiden ja nilkkasukkien päälle naurun säestyksellä. On maanantai-iltapäivä, kello on 16.30. Alkamassa on Kielon tanssitunti ja päivän tanssina on flamenco. Kiireet, palaverit ja budjetit on jätetty toimistolle, nyt ei ole niiden aika.

Kielon matalan kynnyksen tanssitunneilla pääsee kokeilemaan kaikkea

Jyväskylän Tanssiopistolla käynnistettiin tänä syksynä järjestyksessään toinen Kielon tanssiryhmä, joka koostuu Kielon kiinteistöissä toimivien yritysten työntekijöistä. Kyseessä on matalan kynnyksen viikoittainen tanssitunti, jossa osallistujat pääsevät kokeilemaan eri tanssilajeja. Aiempaa kokemusta ei tarvita, ainoastaan avointa mieltä ja heittäytymiskykyä. Tanssilajit ovat hyvin erilaisia aikuisbaletista hiphopiin ja kaikkea siltä väliltä. Tällä tunnilla pääsee kokeilemaan aivan kaikkea. Mikäs sen parempaa? Kauden aikana käydään läpi koko Tanssiopiston tarjonta, josta jokaisella on mahdollisuus löytää oma suosikkitanssinsa ja ennen kaikkea roppakaupalla uusia kokemuksia.

Kiireet, palaverit ja budjetit on jätetty toimistolle, nyt ei ole niiden aika.

Tanssijoita yhdistää tanssimisen ilo

Jyväskylän Tanssiopiston nimellä toimiva Jyväskylän Tanssiyhdistys ry viettää tänä vuonna 20. toimintavuottaan. Merkkipaalua on juhlistettu useilla esiintymisillä ja tapahtumilla, joita riittää läpi vuoden. Jyväskylän Tanssiyhdistys on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tarjoaa tanssin taiteen perusopetusta. Kaiken ikäisiin tanssijoihin mahtuu niin satunnaisia harrastajia kuin tavoitteellisesti tanssia opiskelevia. Yksi asia yhdistää heitä kaikkia ja se on tanssimisen ilo. Rehtori Tuija Nikkilä toteaa juhlavuoden kuluneen iloisissa ja tanssillisissa tunnelmissa. Harrastamiselle haastavien koronavuosien jälkeen tanssijoiden määrä on jälleen kääntynyt kasvuun, mikä lisää uskoa tulevaisuuteen.

Tanssiopiston tilat sijaitsevat Kielon Vapaudenkatu 48–50-kiinteistössä. Samoissa toimitiloissa on tanssittu jo kohta 14 vuotta. Kielon asiakasyritysten joukossa Jyväskylän Tanssiopisto on toimialaltaan ainutlaatuinen.

Minkälaista työelämä ja arki tällaisessa toimintaympäristössä on, Tuija Nikkilä?

”Yhdistys on työpaikka, jossa kaikilla ihmisillä on sama intohimo. Yhteen hiileen puhaltaminen tulee silloin luonnostaan. Rakkaus lajia kohtaan saa välillä aikaan tunteen, kuin tämä ei olisi työtä ollenkaan. Vaikka totta kai se on! Mitä suurimmissa määrin. Kaikkia kuitenkin ajaa halu välittää tuo rakkaus tanssia kohtaan oppilailleen. Tanssin ilo ja luovuuden välittäminen eteenpäin on tärkeintä.”

Tanssiminen on todella fyysinen laji, joka tekee hyvää niin kropalle kuin mielellekin. Tanssi parantaa muun muassa ryhtiä, niska- ja hartialiikkuvuutta sekä lihasten tasapainotilaa. Tanssilajien monipuolisuus estää työperäisiä ongelmia, joten se on mitä oivallisin liikunnan muoto toimistotyötä tekeville. Tärkeää on se, että jokainen saa tanssista sen, mitä siltä haluaa. Yhdelle se on tanssin fyysiset vaikutukset, toiselle ajatusten nollausta ja iloa elämään.

Kielo tuo ison talon edut kaikkien saataville

Kielo vuokranantajana haluaa tukea asiakasyritystensä yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia liikunnan keinoin. Tästä ajatuksesta syntyi #Kieloliikkuu -ohjelma viitisen vuotta sitten. #Kieloliikkuu pitää sisällään hyvinvointi- ja liikuntatapahtumia, kilpailuita, lajikokeiluita, asiantuntijoiden webinaareja sekä merkittäviä etuja Kielon asiakkaille. Näitä järjestetään yhdessä laajan yhteistyökumppaniverkoston kautta asiakkaiden ideoita ja toiveita kuunnellen. Kun Tanssiopisto kiinteistökaupan myötä tuli Kielon toimitila-asiakkaaksi, oli luontevaa lähteä kehittämään yhteistyökuviota myös tanssitarjonnan kautta. Yhteinen rytmi löytyi heti, ja tammikuussa 2023 aloitettiin ensimmäinen Kielon tanssiryhmä. Innostus tanssiin yllätti kaikki ja ryhmä tuli täyteen nopeasti. Tuija Nikkilä kiitteleekin Kieloa aktiivisuudesta ja ammattilatoisesta toiminnasta.

”Asioiden hoitaminen ja yhteydenpito Kielon kanssa on todella sujuvaa ja mutkatonta. On myös hienoa, kuinka Kielo tuo ison talon edut kaikkien asiakasyritystensä saataville yrityksen koosta riippumatta. Eihän kukaan vuokranantaja tee tällaista!”

Tuija Nikkilä

Kielon tanssitunnilla ryhmä koostuu pääosin toisilleen ennalta vieraista ihmisistä. Joukkoon mahtuu hyvin erilaisia tanssitaustoja ensikertalaisista pitkään tanssineisiin tai nuoruuden harrastusta uudelleen herätteleviin. Nikkilä haluaa nostaa iloisena huomiona sen, että Kielon ryhmä koostuu sekä naisista että miehistä. Tanssia ei yleisesti mielletä aina miesten jutuksi paritansseja lukuun ottamatta. Esimerkiksi Jyväskylän Tanssiopiston 800 oppilaasta vain 10 % on miehiä. Miespuolisia tanssijoita halutaankin kannustaa mukaan enemmän, sillä tanssi on loistava liikuntamuoto ihan jokaiselle.

Sosiaalinen yhteys porukassa syntyi ensimmäisestä tanssitunnista alkaen ja yhteishenki on vahva. Tässä porukassa kenenkään ei tarvitse häpeillä tai jännittää. Tanssiminen on yksinkertaisesti ihanaa ja liike vie mennessään.

Kuten hiljattain edesmennyt Suomalainen tanssilegenda Aira Samulin sen sanoi: ”Tanssiessaan jokainen on kaunis”.

Kielon iltapäivän tanssivirkistys ryhmän jäsenet vuonna 2023
Kielon ja Jyväskylän Tanssiopiston yhteistyössä järjestetty tanssitunti on jo toistamiseen ollut menestys

Lue lisää: #Kieloliikkuu

Lue lisää Jyväskylän Tanssiopiston tarjonnasta: www.jyvaskylantanssiopisto.fi

Teksti: Katja Kröger

Kysy lisää

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@kieloofficesolutions.fi

Avainasiakaspäällikkö Katja Kröger

AVAINASIAKASPÄÄLLIKKÖ

Katja Kröger

+358 50 512 7707