Kasvunvaraa ja hybridityötä

Kun tilatarpeet muuttuvat, etsimme yhdessä parhaan ratkaisun, oli se sitten remontti nykyiseen toimistoon tai muutto uusiin tiloihin. Adafy on löytänyt itselleen sopivan kotipesän Kielon tiloista jo seitsemän kertaa.

Juuri 10-vuotisjuhliaan viettänyt Adafy on perustettu Jyväskylässä 2012. Aluksi Windows-puhelimien ohjelmistokehitykseen nojannut bisnes pyöri perustaja Mikael Koskisen kodin työhuoneesta käsin, mutta 2013 hän päätti vuokrata Kielolta (tuolloin Technopolis) pienen toimistohuoneen Ylistönmäeltä.

Pian Adafyn liiketoiminta siirtyi Windows-puhelimista verkkosovellusten kehitykseen, yritys kasvoi ja 10 neliön toimistossakin alkoi tunnelma tiivistyä. Jo seuraavana vuonna Adafy muutti Ylistönmäeltä upouuteen Innova 4:ään Lutakkoon.

Vuosien aikana Adafy on muuttanut ahkerasti, mutta pysynyt kuitenkin aina Kielon tiloissa. Nykyinen toimisto – myöskin Innova 4:ssä – on järjestyksessään jo seitsemäs.

Kielolla asiakkaiden tarpeet ovat neliöitä tärkeämmät. Pitkäaikaisten asiakassuhteiden taustalla on usein joustavuus, joka mahdollistaa asiakkaille tilojen vaihtamisen suurempiin tai pienempiin ilman päällekkäisiä vuokrakuluja.

Korona muutti toimistotyön luonnetta

Vielä ennen koronaa monessa yrityksessä vannottiin avokonttoreiden nimiin. 20 hengen kokoiseksi kasvaneella Adafylläkin oli Innova 1:ssä iso avotila sekä pari kahden ja yhden hengen huonetta.

Kun koronarajoituksia alettiin purkaa ja ihmiset palailivat toimistolle, huomattiin työn luonteen muuttuneen.

– Nyt työskentelemme yhä enemmän virtuaalitiimeissä ja Teamsissä. Kun samassa tilassa on käynnissä yhtä aikaa useita eri Teams-kokouksia, ei avokonttori enää toiminutkaan meille parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo Adafyn toimitusjohtaja Satu Kuusinen.

Henkilöstön tarpeet on aina huomioitu uudistuksia tehtäessä – niin nytkin.

– Tämänkokoisessa työyhteisössä on vielä helppo ottaa porukka kasaan ja pohtia yhdessä mitkä on meidän tarpeet ja lähteä rakentamaan kokonaisuutta siltä kannalta, Kuusinen sanoo.

Remppa vai muutto?

Ennen muuttopäätöstä Adafy ja Kielo pohtivat yhdessä eri vaihtoehtoja. Innova 1:n tilat olisi voitu remontoida nykyisiä tarpeita vastaavaksi. Yhteistyösuhteen vahvuus – joustavuus – käänsi kuitenkin vaa’an uusien tilojen kannalle.

– Lopulta meille helpoin ratkaisu oli valmis tila, johon ei tarvinnut tehdä muutoksia. Muuttomatka Innova 4:ään oli lyhyt, vanhasta ja uudesta tilasta ei tullut päällekkäisiä vuokrakuluja ja kaikki sujui hirmu helposti ja joustavasti Kielon kanssa – niinkuin aina, Kuusinen kehuu.

”Korona muutti tilatarpeitamme, joihin Innova 4 pystyy vastaamaan hyvin!

Uusissa tiloissa toteutuvat Adafyn tarpeet kasvunvaralle ja hybridityöskentelylle. Innova 4:ssä heillä on vähemmän avotilaa ja enemmän 2–4 työpisteen huoneita.

– Uudet työskentelytilat mahdollistavat paremman keskittymisen ja yhtäaikaiset Teams-kokoukset, vaikka olemme samoissa tiloissa, Kuusinen kiittelee.

Toimitusjohtaja Satu Kuusinen on tyytyväinen Adafyn uusiin tiloihin Innova 4:ssä.

Ihmisten aito kohtaaminen on toimiston lisäarvo

Toinen uusien tilojen vahvuus on keskelle toimistoa sijoitettu rento kokoontumistila. Kuusinen korostaa viihtyisyyden merkitystä sekä toimistolla säännöllisesti työskenteleville että satunnaisemmin paikalla käyville.

– Asiantuntijoidemme työ on usein hyvin itsenäistä ja tapahtuu virtuaalisesti. Kun tämän lisäksi kotona on hyvät työskentelyvälineet, heillä ei välttämättä ole erityistä syytä tulla toimistolle.

– Tärkein lisäarvo, jota toimisto tarjoaa, on aito kohtaaminen. Olemme panostaneet uusissa tiloissa juuri yhteisöllisyyteen ja ihmisten kohtaamiseen, Kuusinen kertoo. – Ja kuten viimekin kesänä nähtiin, hyvä viilennys ja ilmanvaihto ovat työvireen ylläpidossa viihtyisän toimiston valtteja.

Ohjelmistoarkkitehdit Tero Silvonen ja Aki Niemi vaihtavat kuulumisia Adafyn toimistolla.

Työntekijät arvostavat ydinkeskustan läheisyyttä

Yrityksen kasvaessa ja tilatarpeiden muuttuessa Adafy on tarkastellut myös vaihtoehtoja Kielon rinnalla.

– Mutta meillä ei ole ollut mitään syytä olla jatkamatta Kielolla. Suhtautuminen meihin on aina ollut positiivista ja asiakaslähtöistä. Neliömäärän sijaan yhteistyön keskiössä on joka kerta ollut meidän tarpeemme ja miten niihin parhaiten vastataan, Kuusinen kuvailee.

Adafy pähkinänkuoressa

  • Liiketoiminta: Microsoft-teknologioihin erikoistunut ohjelmistoyritys, perustettu 2012
  • henkilöstö: 22
  • Toimipisteet: pääpaikka Jyväskylässä. Tämän lisäksi työntekijöitä Helsingissä, Tampereella, Rantsilassa ja Madridissa.
  • Asiakkaita mm. Tana, Cross Wrap, Aidon, Digia

Onko sinun yrityksesi tilatarpeet muuttuneet?

Ota yhteyttä niin mietitään juuri teidän tarpeisiinne sopiva tilaratkaisu!

AVAINASIAKASPÄÄLLIKKÖ

Katja Kröger

+358 50 512 7707

Teksti: Annukka Ollitervo

Kuvat: Petteri Kivimäki