Colliers Finland Oy:n toimitilat Ylistönrinteellä eivät vastanneet enää yrityksen tarpeita, mutta järvinäköalasta ei haluttu luopua. Muotoilutoimisto Nuan / Flowork® sparrasi Colliersin toimitilaideoita uusia tarpeita vastaavaksi, eikä Ylistönmäeltä tarvinnut lähteä mihinkään.

Murroksessa oleva työelämä ja paikkariippumaton hybridityö tarjoavat arvokkaan muutosmomentumin entistä parempien työympäristöjen kehittämiselle. Riina Mikkonen Muotoilutoimisto Nuanilta kehottaakin yrityksiä tarttumaan tähän momentumiin niin tilojen kuin työpäiväkokemuksenkin osalta

Miten muuttunut työelämä työympäristöammattilaisen silmin näyttäytyy?

– Etätyön myötä työ sujuu muuallakin kuin toimistolla, monella osin jopa paremmin, mikä on näkynyt tilojen pienemmissä käyttöasteissa. Olemmekin kysymyksen äärellä: mitä sellaista toimisto voi tarjota mitä kotoa ei löydy? Ehkä elämme siirtymää työympäristöstä hyvinvointiympäristöksi, jossa tilat ja työpäiväkokemus voivat olla kestävän työelämän, työhyvinvoinnin ja tehokkaan työn avaimia. Jatkuvasti muuttuvat tarpeet vaativat uudenlaisia ajattelumalleja ja ennen kaikkea ennakkoluulotonta asennetta, rohkeutta kokeilla matalalla kynnyksellä. Kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla, ja ehkä tässä ennakoimattomassa ajassa kannattavin tapa edetä onkin askel ja pala kerrallaan, Mikkonen pohtii.

Ehkä elämme siirtymää työympäristöstä hyvinvointiympäristöksi, jossa tilat ja työpäiväkokemus voivat olla kestävän työelämän, työhyvinvoinnin ja tehokkaan työn avaimia. 

Työn tekemisen muuttuminen ja sen asettamat uudet tarpeet nousivat esiin myös Colliers Finland Oy:n toimistolla. Ylistönrinteen toimipisteen yksikönpäällikkö Saija Tolvanen huomasi hybridityömalliin siirtymisen myötä, etteivät toimitilat rakenteeltaan enää palvelleet heitä yhtä hyvin kuin aiemmin. Uusi selkeä tarve oli saada monimuotoisempia neuvotteluhuoneita tiimien käyttöön. Uudistuneet tarpeet pakottivat pohtimaan jopa toimitilan vaihdosta.

– Kartoitimme ensin valtakunnallisella mielipidekyselyllä henkilöstön toiveita hybridityöskentelyyn. Tulokset saatuamme sparrasimme Nuanin Flowork® -asiantuntijan kanssa paikallisesti työympäristöideoita ja -toiveita, minkä jälkeen yksikkömme työryhmä lähti suunnittelemaan konkreettisia muutoksia toimitiloihimme.

Työympäristöasiantuntijan rooli on auttaa kumppanina muun muassa toimitilapäätösten tekemisessä. Sparrauksen pohjalta Colliers sai vahvistusta toimitilaideoihinsa sekä päätökseen jatkaa nykyisessä tilassaan

– Löysimme toivomamme huonemuutos- ja akustiikkaratkaisut hyvässä yhteistyössä Kielon kanssa, eikä logistisesti hyvästä sijainnista, ja luonnon kauniista järvinäkymästä onneksi tarvinnut luopua, kertoo Saija Tolvanen muutosprosessista.

Colliersin työympäristössä esiin nousi samoja kysymyksiä, joita Nuanilla mietitään yhdessä muidenkin yrityksen kanssa. Näitä ovat mm. olemassa olevien, jopa tyhjäkäyttöisten tilojen tehokkaampi hyödyntäminen, työpistevyöhykkeen muokkaaminen sekä työrauhan ja keskittymisen tukeminen tilaratkaisuilla. Suurimmaksi haasteeksi työympäristöissä on Nuanin kokemuksen mukaan kuitenkin noussut akustiikka. Sen rooli on korostunut hybridiyhteistyön myötä videokokouksissa niin neuvottelutiloissa kuin työpisteilläkin.

Ylistönmäeltä löytyy yhteensä viisi Kielon toimistorakennusta, joissa on nykyaikaisia ja joustavia toimitilaratkaisuja monenlaisiin tilatarpeisiin.

Yhteiset toimitilat aktiivisempaan käyttöön

Kielo tarjoaa asiakkaan käyttöön omaa toimistoa laajemman työympäristön. Käytettävissä on runsaasti yhteiskäyttöisiä tiloja, jotka mahdollistavat oman toimitilan tehokkaan käytön ja tuovat joustoa alati muuttuvaan työympäristöön. Oman toimitilan lisäksi asiakkaiden käytettävissä on eri kokoisia kokoustiloja, coworking sekä saunatiloja. Kaikkea ei tarvitse sisällyttää omiin neliöihin, vaan niitä voi vuokrata tarpeen mukaan. Kielon asiakkaille työympäristö on paljon muutakin kuin oma toimisto.

Kielo elää vahvasti mukana muuttuvassa maailmassa ja toimitilat joustavat asiakkaitten tarpeiden mukaisesti. Huonejaot, työskentelyvyöhykkeet ja pintamateriaalit suunnitellaan ja muutetaan vastaamaan asiakkaan toiveita yhdessä laajan ja ammattitaitoisen yhteistyökumppaniverkostomme kanssa. Ja jos toimitilan vaihdos osoittautuu parhaaksi vaihtoehdoksi muutokselle, autamme löytämään sopivan tilan.

Ovatko työympäristöasiat ajankohtaisia?

Muotoilutoimisto Nuan täyttää tänä syksynä 5 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi tarjolla on maksuttomia asiantuntijahetkiä! Tarjolla hybridityöympäristöjen uusimmat kuulumiset ja kartoitus organisaationne työympäristöstä.

Varaa maksuton 1h Flowork® Check osoitteesta: nordicflowork.com 15.12.2022 mennessä.

Nuan tarjous työympäristökartoitukselle
Huom! Asiantuntijahetkiä varattavissa rajoitetusti.

Voisiko sinun työympäristösi olla Kielon tiloissa?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää Kielon toimitilavaihtoehdoista sekä
työympäristöratkaisuista. Voit myös käydä tutustumassa Kielon verkkosivuilla vapaisiin tiloihimme ja yhteisöllisiin palveluihimme.

AVAINASIAKASPÄÄLLIKKÖ

Katja Kröger

+358 50 512 7707

katja.kroger@kieloofficesolutions.fi