Kielon Hyvinvointiaamun teemana oli arkiliikkuminen osana työhyvinvointia. Asiantuntijana aiheesta meille oli Kielon aamutilaisuudessa puhumassa R-Trainingin personal trainer Riikka Kallonen.

Paikallaan olo – miksi se on lisääntynyt?

Kun ruokaostokset saa tilattua kotiovelle, työt voi tehdä myös etänä, lounaan saa woltitettua nenän eteen ja elokuvan voi katsoa suoratoistopalvelusta – mihin enää tarvitsee liikkua?

Päivittäiset askeleemme ovat nykypäivän arjessa vähentyneet kuin varkain ja päivittäinen liikunnallinen luonnollinen puuhastelu on vaihtunut paikallaan oloon ja istumiseen. Kallonen kertoi, että on myös itse aiemmin ollut ihminen, joka ei ole muistanut priorisoida omaa hyvinvointiaan. Arjen kiireissä on helppoa unohtaa päivittäisten askelten tärkeys hyvinvoinnille. Mikä avuksi?

Kallosella oli tähän konkreettisia ideoita.

Vinkkejä arkiliikunnan lisäämiseen:

Armollisuutta arkiliikuntaan

UKK aikuisten liikkumisen suositus on nyt entistä monipuolisempi – uutena suositukseen lisätty palauttavaa unta sekä taukoja paikallaanoloon. Riikan ydinviesti olikin: Sinun ei tarvitse olla urheilija, riittää että olet liikkuja. Ajatuksena liikunnan lisäämiseen Riikka ehdottikin armollisuutta – pieniä palasia pitkin päivää, näistä koostuu lopulta myös UKK:n suosituksen mukainen isoin kokonaisuus: kevyttä liikuskelua – mahdollisimman usein.

UKK liikuntasuositukset
UKK:n viikottainen liikkumisen suositus on päivittynyt ja entistä monipuolisempi.

Liikuntanapostelu eli Fitness snacking = pieniä liikuntapalasia pitkin päivää

Kallonen kutsuu tätä liikuntanaposteluksi, eli auton sijaan lähikauppaan lähtisikin kävellen, hissin sijaan kiipeäisikin portaita ja oman auton sijaan hyppäisi bussiin ja kotimatkalla jäisi pari pysäkkiä aiemmin pois kyydistä. Riikka haastoikin meidät miettimään: mitä sinä voisit liikuntanapostella tänään?

Liikuntanapostelu
Fitness snacking
Liikuntanapostelua on esimerkiksi iltakävely lähikauppaan.

Kielo-yhteisö

Kieloyhteisön muodostavat Kielon asiakkaat ja yhteistyökumppanit

Kieloyhteisössä järjestämme asiakkaillemme tapahtumia liikuntaan, verkostoitumiseen, hyvinvointiin ja ajankohtaisiin aiheisiin liittyen.

Ota somessa seurantaan tägit #kieloyhteisö ja #kieloliikkuu

Kuuntelemme myös mielellään asiakkaidemme ideoita – millaisia tapahtumia haluaisitte Kielon järjestävän jatkossa?

#kieloyhteisö #kieloliikkuu #hyvinvointi #yhteisöllisyys #työssäjaksaminen #tapahtumat #businesswellbeing

Hyvinvointiterveisin,

Kielon asiakkuustiimi

jyvaskyla@kieloofficesolutions.fi