Blogi

Arjen hyvinvointi koostuu pienistä teoista

Sukelsimme torstaina LeWellin yrittäjän ja hyvinvointivalmentaja Kaisa Wallinheimon johdolla tutustumaan arjen hyvinvointitaitoihin. Arki on meille monelle asia, joka pyörii omalla painollaan. Rutiinit kuljettavat arkea eteenpäin ja voimmekin olla kiitollisia siitä, kuinka rutiinimme helpottavat useita eri henkilöitä ja heidän aikatauluja sisältävän kokonaisuuden hallintaa. Kuitenkin myös juuri siksi, että arkemme saattaa helposti pyöriä automaatilla, voi pienten arjen hyvinvointia tukevien tekojen sovittaminen yhtälöön mukaan tuoda merkittävän määrän hyvinvointia lisää elämäämme.

Yksi Kaisan antamista vinkeistä on huomion kiinnittäminen hengitykseen. Erityisesti stressaavissa tilanteissa, joita saatamme kohdata päivän aika useita, hengitys muuttuu helposti ja huomaamattomasti pinnalliseksi. Pinnallinen hengitys ylläpitää kehon stressitilaa ja tuo mukanaan helposti muun muassa päänsärkyä ja heikkoa oloa. Pienet hetket päivän aikana, jolloin pysähdymme huomioimaan hengityksemme tukevat jaksamistamme.

Keskustelua käytiin myös siitä, mille hyvinvointi arjen keskellä oikeasti tuntuu. Kaisan sanoin; ”Meistä jokainen on oman hyvinvointinsa pääarkkitehti.” Hyvinvoivan arjen tunteen määrittää siis jokainen itse itselleen. Minulle hyvinvoiva arki on riittävä määrä energiaa ja tasapainoa työn ja kodin välillä. Energiaa työhön ja työkavereiden kanssa sparraukseen, energiaa lapsen kanssa ulkoiluun ja leikkimiseen, energiaa panostaa ruokailuihin ja omiin urheiluhetkiin, ja myös malttia ja ymmärrystä antaa yöunille tarvittava aika jättämällä sohvalla rentoutumisen aika illalla lyhyemmäksi.

Arjen hyvinvointia ei siis rakenneta vain vapaa-ajalla liikunnan, syömisen ja unen kautta, vaan pienillä teoilla, pysähtymisillä ja itsenä huomioimisen hetkillä päivän aikana. Ja näillä pienillä hetkillä onkin ihanan helppo lähteä liikkeelle, kun omaan hyvinvointiin aletaan panostaa.

Toivotamme kaikille ihanaa marraskuuta kynttilöiden tuodessa tunnelmaa pimeneviin iltoihin!

Ronja,

Kielon asiakkuustiimistä

Takaisin uutisiin